perjantai 28. joulukuuta 2012

JOULUN TAIKAA !

Joulu se sitten oli ja meni.
Vuosi on taas kohta ohitse ja hypätään vuoteen 2013 vaikka maailmanlopun pitikin tulla 21.12-2012.
Jostain syystä se nyt ei sitten tullutkaan ja ne kymmenttuhannet ihmiset jotka roikkuivat ympäri maailmaa - pitkin tiettyjen vuorien rinteitä oottamassa jotain ihmeellistä "ilotulitusta", saivat kömpiä alas noloina odottamaan seuraavaa ennustettua aikaa..hmm..enpä tiedä koska se sitten on.

No eipä noita voi tosissaan koskaan ottaa vaikka moni näyttää ottavankin...

Ja tuossa lasissa on sitten muuten KOLAA ei viiniä, ja kyllä...olen selvinpäin vaikka sitä ei kuvasta ihan heti huomaakaan  :)



Manu sai ennen joulua flunssan ja se kröhi ja pärski ja silmät oli punaiset ja vetiset, sitten kun se parani niin Siru parka sai saman flunssan ja Sirulle se ottikin vähän kovemmalle kun ikää sentään on jo kohta 15 vuotta :(
Sirun jouluaatto meni kuumetta mittaillessa ja se oli hyvin nuopea ja punasilmäinen ja tuhisi ja aivasteli..Annettiin sille kipulääkettä parina päivänä kun se vaikutti niin onnettomalta ja lääkkeen voimalla se piristyikin aina vähäksi aikaa ja nyt alkaa flunssa olla voitettu ja Siru taas normaali "Hullu Hipi" :)

Kuumeen mittaaminen ei paljon Hipsua naurata, Annea kylläkin...ja Sauli tietenkin seurasi toimitusta mielenkiinnolla..ehkä se odotti jotain syötävää..öyks.....(tuossa sohvassa oli Sirun takana pyyhe suojana-ihan varmuuden vuoksi)



Siru on tehnyt nyt jo pikku lenkkejä mutta pidemmälle sitä ei ole viety, kunhan pikku pissilenkin teki kun oli niin hitsin kylmäkin joulun kieppeillä että eipä muutkaan koirat paljon ulkona olleet.

Minttu tietenkin vahtii naapuria innolla pakkasesta huolimatta. Sillä oli ennen joulua kova ongelma naapureiden parin viikon lomamatkan aikana. Minttu oli jo kovasti onneton ja huolissaan kun ketään ei näkynyt pihassa.
Jostain syystä Minttu on niin ihastunut tuon toisen puolen naapureihin että se jaksaa istua aidan vieressä vaikka päivän ja odotella jos vaikka joku sattuis tulemaan pihaan.
Toisen puolen naapureita se ei noteeraa millään tapaa vaikka piha on oikeastaan lähempänä kun tuo toinen.
Mutta Minttu nyt vaan on päättänyt ottaa elämäntehtäväkseen juuri näiden toisten naapurien vahtimisen, onneksi se sentään pitää kuononsa kiinni eikä hauku, se vaan katselee ja ihailee  :)

Joulua vietettiin viiden ihmisen, seitsemän koiran ja kahden kissan voimin.
Nyt olikin pitkät pyhät joten aikamoinen hulina oli monta päivää :)



(Sauli) HEI EMÄNTÄ - Päästäs mut nyt jo alas täältä, mä haistan ihan selvästi jostain RUUAN hajun !

(Sauli) Mä olen kovasti suloinen ja pehmeä ja ihana, sellanen mamman mussukka...siis oikeesti cat from hell....kjäh....

(Siiri) Olen SUURI ja vaarallinen sohvapeto...kohta hyökkään...

(Siiri) Kyllä mä tiedän että ytitätte saada kuvia leikittämällä mua...siitä vaan mä olen NIIN huippumalli !

(Minttu) Anne hei ! Miks taas puet mut tälläsiin helyihin...joka joulu sama kärsimys, toinen pukee ja toinen kuvaa...Ihan eppistä...

(Minttu) No hyvä on - yritän poseerata "fiksusti" HUOKAUS......


Sitten tytöt kauniisti paikallaan....KIITOS <3  (Lee) Mitä tää nyt oikeen on?..Mikä ihmeen joulukuva? En mä ole ennen mitään joulua nähnyt..(Metku) Oo nyt hiljaa ja pidä sitä hiton nauhaa suussas niin päästään tästäkin hommasta eroon...

Manu hei...sano "MUIKKU".... (Manu) Mä hymyilen enkä muikuttele....

(Siru) Mä kyllä en oikeen ymmärrä tätä jouluhössötystä...ATSSSHIIHH....Hyvä puoli on että monen vuoden kokemuksella tiedän että tämän koristelukurjuuden jälkeen saa leluja ja namia :)



Siiri ja Sauli suorittivat astioiden esipesun huolellisesti joka päivä ja Sauli varasti joululimppupussin ja ehti syödä puolet täydestä pussista ennenkuin asia huomattiin.
No mä sitten otin ne paremmat limput pussista missä ei ollut kovin paljon kissin hampaanjälkiä ja siinä ne sitten sytötiin joulupöydässä ihan hyvällä ruokahalulla.

Kyllä jokainen tiesi missä leipäpussi oli seikkaillut mutta mitäs pienestä.
Mä luulen että meidän porukka on tottunut lähes kaikkeen mahdolliseen, eikä niiden ruokahaluja vie mikään.

Joulupöytää kattaessa sattui pikku haaveri kun kannoin lisätuoleja pöytään niin kompastuin lattialla olleeseen koirankuppiin ja siitä sitten tuolin kanssa komea ilmalento mahalleni tuolin päälle ja tuolin jalka tökkäs suoraan mua kylkiluuhun niin että oli ihme että luut säily ehjinä, toiseen polveen tuli mustelma kun se hiton koirankuppi jäi polven alle kun kaaduin. Kuppi ihme kyllä säilyi ehjänä..

Mahtavien OI OI VOI VOI AI AI ja P(/&&€€"€#&%%/&(//(/)((=)=))(/&/&%%#€#"#%€€/&)=((/%&%€%€#€%&%/()(=)?=?=(=)(&(/&€%€#%€€%&/()==?`=/&%#€#!#"€#&%%/&&(/(&&/%#€%#%€/&&(//)(=)(=)?=)?=  sadatusten jälkeen keräilin kivistävät luuni lattialta ja totesin että henki vielä sentään pihisee jonkin verran, joten ei muuta kun SYÖMÄÄN!
No nyt on hmmmm...tississä mahtava mustelma ja olin pari päivää sen näköinen kun normaalin D-kuppiin olis laitettu DDDD+ silikoni.....  :)

No joo...ruoka maittoi siitä huolimatta ja liikaa tuli syötyä kuten aina ennenkin :(
Täytyy myöntää että olin loppuillan aika hissun kissun kun ei paljon tehnyt mieli liikkua enkä saanut kättäni nostettua kun sattui niin vietävästi.
Lahjat tietenkin jaettiin ja niitä oli taas kerran ihan liikaa kuten aina.
En mä mielestäni ostanut paljon mitään ja siitä huolimatta paketteja oli puoli olkkaria täynnä.

Koirat ja kissat sai tietenkin omat pakettinsa ja vinkusiat ym. lelut pysyivät melkein pari tuntia ehjinä ennenkuin ne sai heittää roskiin :(
Ne mokomat vinkusiat jotka normaalisti on kestäneet muutaman kuukauden menettivät nyt muutamassa tunnissa sisuksensa...osa jo muutamassa minuutissa :(
Olen varma että niiden laatua on huononnettu kun huomattiin että ne kestivät liian kauan. Meilläkin oli joskus vielä kesällä ehjiä sikoja ja Siru kuitenkin on aina ollut se pahin sikojen murhaaja.
Täytyy tosin myöntää että seitsemän koiran hyökkäys vie kyllä sialta kun sialta hengen aika nopeaan....

Pieni söpöinen Lee oli vähän ihmeissään tavaran paljoudesta ja koko jouluhössäkästä, sille tää oli ensimmäinen joulu <3
Lee on aina hyvin "kohtelias" koira, se aivankuin kysyy luvan ennenkuin tekee mitään uutta ja erikoista ja pakettien aukaiseminen oli asia joka hiukan ihmetytti tätä hyvin kohteliasta Walesin ihmettä <3

(Lee) Tota noin...mikä tää on..saanko mä ihan oikeesti avata tän, onko tää nyt se joululahja?  En mä ymmärrä joulusta yhtään mitään....

(Toivo) On toi rääpäle aika tyhmä, ei ymmärrä edes avata lahjaansa...hmmm..kyllä se vielä oppii kunhan vanhenee...JEE..täällä on vaaleanpunainen VINKUSIKA tapettavaksi :)

(Siru) Duuskis..mä en haisda midään...mulla on duha...ATSHIIIHH...Odnkohand däällä sisällä dameja..niisk..

(Manu)  HEI MISSÄ VIIPYY MUN LUKUISAT PAKETTINI ???????????

(Manu) Mamma - Metku kiusaa mua....  (Metku) Ite yrität lähennellä liikaa... kröhm...

(Lee) Siis mä en voi uskoa että sain näin paljon ihania lahjoja  JOULUNA ON KIVAA..Kunhan toi emäntä ei sullois tätä palloo mun kitaani...hmm...

(Metku)  Hih...mä kyttään ja sitten vien muiden lelut...



Ensi jouluna en osta koirille mitään, laitan sukan sisään jotain täytettä ja laitan solmun siihen ja siinä on ihan yhtä mieleinen lelu kun kallis kolmen minuutin vinkulelukin ;)

Ikeasta ostettu sika-käsinukke kesti kaikkein kauimmin ja se on edelleen lähes ehjä :)
Ja se on hyvin mieluinen lelu ja sitä on nyt vielä Manukin retuuttanut ihan tosissaan ja edelleen se hymyilee tuolla lattialla...joten kaikki Ikeaan ostamaan käsinukkeja !
Tuo sikanukke oli vielä tarjouksessa siellä kun ostin sen, siellä on vaikka millasia ja mua suututtikin kun en ostanut enemmän niitä ja jättänyt noita kalliita koiranleluja ostamatta.

(Manu) Tota noin - saiskos vähän häiritä...Tää mun sikani on varmaankin kuollu, se näyttää ihan elottomalta!

Ja sitten kaamea sika heräsi henkiin ja koiralauma sai hepulin...

(Viljo) Mä huomaan että sun käsi on sen sisällä - uskallako siis purra?  No syytä sitten ittees jos sormet lähtee....(Kun koiralauma tottui käden täyttämään sikaan niin se oli erittäin suosittu lelu, eikä keneltäkään ihmisolennolta lähtenyt sormia irti....)  Kuvauksissa ei myöskään vahingoitettu kyseistä sikaa, kieltämättä vinkusiat saivat surmansa......



Joulupäivänä lähdettiin koko porukalla katsomaan "Hobitti" elokuvaa 3D versiona ja mä huitasin napaani muutaman Panacodin kun en olis muuten pystynyt lähtemään tuon kylkiluuni kanssa istumaan elokuvateatteriin.....No joo...mä nukuin yli puolet elokuvan alusta ja näin vaan vajaan tunnin siitä lopusta...Elokuva kesti sentään kolme tuntia!

Anne oli kärmeissään kun oli tilannut liput ja yks tylsimys kuorsaa lähes koko filmin ajan...Siis ihan hyvä se filmi oli..ainakin se loppu...
Meillä on tapana käydä porukalla joulupäivänä elokuvissa, muuten ei niin usein tule missään yhdessä käytyäkään kun Juha ja Päivi asuu kaukana ja työkiireiden takia ei juurikaan ehdi käymään kun muutaman kerran vuodessa.
Joulun Päivi viettää kotonaan itä-suomessa ja Juha täällä kotona.

Ostin uuden Trivialin jouluksi ja sitä vähän pelattiin ja todettiin että ollaan tultu tyhmemmiksi, uudet kyssärit oli aika vaikeita.
Me ollaan aina pelattu vanhaa trivialia ja sen kysymykset alkoivat jo käydä pikkasen vanhanaikaisiksi kun sellasia maita ei enää ole olemassakaan mitä niissä kysellään...ja muutenkin kaikki on niin muuttunut että eipä tuolla vanhalla versiolla oikein enää ole järkeä pelata.
Pitäis käydä läpi ne kortit ja heittää pois ne joissa on vanhaa tietoa.
"Mikä on Neuvostoliiton pääkaupunki" hmmm......Tai mitkä ovat Tsekkoslovakian rajanaapurit...

Nyt kun kunto alkaa taas olemaan sellanen että pystyis ehkä jo taas kävelemään ilman että kylkiluut tippuu pois paikoiltaan niin pitäis huomenna lähteä lumikenkävaellukselle. Niin tässä vähän suunniteltiin.
Siru ja Manu saa luvan jäädä kotiin, niitä en uskalla ottaa mukaan.
Pitää täyttää niille noi aktivointipallot niin saavat askarella niiden kanssa.
Palloon mahtuu hyvin nameja ja niitä on vaikeampi saada pois kun tavallisesta kongista.
Kun vielä täytön jälkeen laittaa palloon juustoa tai muuta herkkua tiiviisti "kanneksi" ja sitten laittaa sen pakkaseen jäätymään niin siinä on kunnon muutaman tunnin työ kun nää saavat kaikki sapuskat pallosta pihalle.

Mutta nyt toivottelen OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA kaikille lukijoilleni!

En kuitenkaan ehdi päivittää tätä blogiani enää tän vuoden puolella joten tapaillaan sitten taas uudelleen vuonna 2013  <3

Ai niin ja viimeisten tietojen mukaan se maailmanloppu tuleekin 13.13-2013....Nyt on mietittävä vaan nimi tuolle uudelle kuukaudelle...









2 kommenttia:

  1. Jees, tätähän odotettiinkin!
    Ihania joulukuvia kaiken karvaisista ystävistä =D

    Harmi että Siru ja Manu ovat olleet flunssassa, mutta onneksi ovat voiton puolella.

    Hyviä lumikenkäilyjä ja
    Hyvää Uutta Vuotta 2013 <3

    VastaaPoista
  2. Kuvia tuli taas otettua niin karvaisista kun vähemmänkin karvattomista :) Myös Anne hääräili oman kameransa kanssa ja pari näistä on Annen ottama ja Timo otti myös muutaman kuvan - joten kiitokset heille siitä että myös meikäläisen karsea pärstä näkyy kuvissa :)
    Pitäis lähteä sinne kenkäilemään mutta on ihan sairaan kylmän tuntuinen ilma, kyllä me varmaan tarjetaan ja Mintttu tietenkin, Siru ja Manu saa jäädä kotiin.
    Manu on hoidossa vaikka on viikonloppu kun sen ahkera isäntä meni inventaariaan leipärahoja tienaamaan :)

    VastaaPoista