lauantai 10. marraskuuta 2012

Talvi lähes tuli

Jopas nyt jotakin kun ihan näytti jo hetken siltä että talvi on tulossa.
On ollut muutama aivan upea pakkaspäivä jolloin aurinko on paistanut ihan kirkkaalta taivaalta. Mä kun epäilin koko auringon kadonneen lopullisesti - no tänään se kyllä on taas tiiviisti piilossa.
Kun lumi tuli maahan (siis se muutama milli) niin eikös Sirun takajalka alkanut taas oireileen:(
Sirulla on ollut jo usean vuoden ajan toinen takajalka sellanen että kylmässä se alkaa kramppaamaan ja jos maassa on hitunenkin lunta joka pääsee tarttumaan tassukarvoihin niin jalka menee kokonaan kramppiin niin että Siru ei pysty kävelemään askeltakaan:(
No sitten kaivoin taas Sirun tossukat esiin ja niinpä Hullu-Hipi kulkee aivan huoletta lumessa kun sillä on tossut takajaloissa:)
Etujalat ei tossuja tarvi.

(Siru) Tuota noin, saisinkohan mä ne tossut jalkaani?

Tossut laitettiin Sirun takajalkoihin....ja taas alkoi Hullu-Hipi hillumaan:))

(Metku) Jaahas...että Sirulle puetaan tossut...mä tarvisin suojakengät kun taas on varpaankynsi rikki....aijai...

(Minttu) On noi bortsut kovasti herkkiä vammautuun....mitäs koheltavat kaikken aikaa, Hohhoijaa mä olen paaaaljon rauhallisempi, siis ainakin joskus:)))


Walesilainen Lee ei kyllä näytä ihan bordercollielta, aika epeli:)) Joo..koivissa on kyllä pituutta - varsinainen hojokoipi....Lumi on vähän oudompi elementti tälle "kakaralle" :)



Mulla on aina Sirulle tossut mukana jos sen tassuihin alkaa lumi tarttumaan ja jalka alkaa oireilemaan.
Jos menee hyvin niin en laita tossuja koska niissä on se vika että kävellessä saa seurata kaiken aikaa Sirun kulkua kun tossut tuppaa tippumaan jaloista ja Siruhan on elämänsä aikana hukannut luikuisan määrän tossuja metsään:(
Edes vetokoirille tarkoitetut tossut ei olleet päivää kauempaa tallella...ne ne hukkuivat yksi kerrallaan lumihankeen jo muutama vuosi sitten.
Joten laitan tossut vaan silloin kun Sirulla alkaa ottamaan jalkoihin, kun on tarpeeksi kuivaa lunta niin Sirulla ei ole ongelmia.
Siru ja Manu on olleet mukana noilla 7 kilsan lenkeillä ja ne kestävät sellaset lenkin ihan hyvin, Siru oli mukana vähän pidemmälläkin eikä sillä ollut mitään ongelmaa.

Ruoka-aika....Markulla on paljon ystäviä:)

Vastavaloon otettu, koko lauma mukana, kyllä sieltä 7 koiraa löytyy kun oikein katsoo...ja Siru kiljuu kita ammollaan :))

Jänniä jääpiikkejä männyn oksissa....
Tää lenkki me tehtiin silloin kun oli ensimmäiset pakkaset.


Eilen käytiin noin 10 kilsan lenkillä ja silloin jätettiin Siru ja Mauri-Antero kotiin.
Keli oli kyllä ihan huippuhieno ja metsä oli niin älyttömän kaunis kun miljoonat jäätimantit hehkuivat monivärisinä pakkasessa.
Yritin kuvat niitä, mutta kameralla on toooodella vaikeaa saada samaa kuvaa mitä silmillä näkee. Olen metsästänyt vuosikausia noita hehkuvia jääkiteitä, mutta harvoin niitä saa kiinni. Nytkin kuvissa ei juurikaan näkynyt sitä väriloistoa jota ihan omilla silmillä näki.
Tää oli ainut kuva jossa noi värit ihan oikeesti näkyi...hassuja pikku kimalteita:)

Koivun latva kiilsi myös monivärisenä, mutta se kiilto hukkui jonnekin kameran uumeniin....Mutta ihan hauska latva kuiteskin:)
Hämähäkki on jo aloittanut joulukoristelut:))

Minttu mietti että jokohan uskaltais mennä jäälle...Muisti kuitenkin että jään alla on kylmää vettä....
Tää pidempi vaellus tehtiin ilman Manua ja Sirua.....

ÄÄÄHH...Nää mäet on ihan kamalia...

Kaipa sitä vaan on jaksettava mennä perässä....Tässä kohtaa on kaksi isoa mäkeä peräkkäin..

Koirat tykkää mäkijuoksusta:)







Toi elukkalauma on kyllä ihan pimeetä porukkaa...Punainen tolleri erottuu hyvin joukosta...ja jää yleensä aina nopeudessa jalkoihin mutta onneks se on kovaa tekoa eikä pienestä hätkähdä..ja sitäpaitsi yleensä Minttu itse jyrää painovoimalla noi bortsut..vaan Toivo on Minttua isompi:)))


Noita jälkiä me vähän ihmeteltiin...ylhäällä on mitä ilmeisemmin jonkun kanalinnun jäljet mutta mikä hemmetin jääsammakko on loikkinut tien poikki...ihan selvät sammakon jäljet vaikka pakkasta oli aamulla -8 astetta, eikä tuossa kohtaa ole mitään suoaluetta vaan kuiva kangasmetsä..?????

Jos toi on ollu UFOSTA TULLUT PIENI VIHREÄ SAMMAKKO-UKKO:)


Markku lähti Annen autolla eilen liikenteeseen ja Nokian sillan tietyön kohdalla Markku pysähtyi jonon päähän ja rekka tulla tömähti perään niin että Caddyn takaikkunat lentelivät taivaan tuuliin....Koiranhäkit siirtyivät pois paikoiltaan, mutta eivät menneet rikki ja onneksi siellä ei ollut koiria, niille olis kyllä voinut käydä pahemmin vaikka itse häkit kestivätkin tömäyksen.
Markku poikkesi lääkärissä kuvauksissa kun niska nitkahti ja tuli kipeäksi. Caddy ei mennyt lunastukseen vaan se korjataan...hmm...tavallinen pikkuauto olis varmaankin mennyt pahemmin lyttyyn mutta onhan tuo lähes pakettiauton kokoinen joten se kesti paremmin ja rekan nokka oli tasainen eikä päässyt tulemaan takaosasta sisään.
Anne saa jonkun pikkuauton siksi aikaa kun omaa autoa korjataan. Voi mennä useampi viikko kuulemma:(
Maanantaina pitää viedä se merkkiliikkeeseen ja katoptaan nyt kauanko ne siellä sitä korjaavat.

Tuota Nokia Edenin lähettyvillä olevaa siltaa on korjattu niin kauan kun muistan, kun se saadaan valmiiksi niin ei mene kun pari kuukautta kun se revitään uudelleen auki....Mä en yksinkertaisesti pysty käsittään mitä ihmettä ne siinä vuosikausia on tehneet.

Mä olen syönyt kakkua enemmän kun laki sallii kun oli jonkinsortin synttärit. Mä en ikinä haluais juhlia synttäreitä mutta aina tulee kuitenkin muutama sukulainen ja tuttava käymään.
Mulla on oikeestaan ihan kamala synttärikammo, itse synttäripäivänä en ikinä huoli meille ketään.
Nytkin nukuin sen päivän ohi, en noussut koko päivänä sängystä...mä siis inhoan kaikenmaailman kissanristiäisiä yli kaiken ja omiani kaikkein eniten.
Joo..kyllä lahjoja ja korttejakin on ihan kiva saada mutta en mä juhlia halua...mitä hemmetin juhlimista on vanhenemisessa?
Mä olen ihan tarpeeksi vanha, ei siitä nyt muistutella tarvi......

Mä olen viimeksi juhlinut 18 vuotis-synttäreitäni ja sen jälkeen olen inhonnut joka-ikistä syntymäpäivääni. MIKS EN OO SYNTYNYT KARKAUSVUONNA SINÄ PÄIVÄNÄ JOKA ON VAAN JOKA NELJÄS VUOSI?
Olisin huomattavasti nuorempi nyt:)))))

No nyt se on taas juhlittu joten sekin kidutus on taas tältä vuodelta ohitse.













2 kommenttia:

  1. Onpa kaunista maisemaa ja noi koiruudet ottaa kyllä täyden ilon irti, noista kuivista pakkaskeleistä =D

    VastaaPoista
  2. Koirat rakastaa lunta..hmm..tai sitten niiden pitää juosta kaiken aikaa ettei tassut palele:)))

    VastaaPoista